Ciclu Marin

Imagine

Ciclu Marin

Reclame

21 de răspunsuri »

 1. „Herghelii mii, de cristale,/ dintr-un răsărit de soare..” …cât de frumos! ..nu mă pot opri din zâmbit. Marea mereu, ..mereu marea cea mare și dragă.. cu răsăriturile și apusurile ei de vis,.. cu unduiri magice, ..nesfârșite 🙂

  • Iata un comentariu mai frumos decat poezia! 😀 Ieri am realizat ca urma sa se implineasca o luna, de la ultima postare. Muza poeziei m-a certat serios, pentru „lenea lirica” si m-a indemnat sa fac un efort. I-am spus ca nu am dispozitia necesara. La plecare, furioasa, mi-a aruncat de sus prima strofa. Ca sa nu o supar prea tare, am „tras” de mine, pentru celelalte trei strofe. Asa am reusit sa inchei luna, cu o strofa buna si trei „onorabile” 😀 Este sezon estival, mi-e gandul la concediu, calatorii, fotografii, fotbal…Sper ca in sezonul rece, sa revin la o stare, care sa-mi permita, sa scriu ceva mai valoros, decat aceasta postare.

   • Ești o culme a ..culmilor! Poezia este excelentă, tu ești comic.. , iar dispoziția nu e neapărat necesară. …furia însă da! 😀

   • Frumusetea sta in ochii (sau ochelarii 😀 ), privitorului (si uneori in comentariile sale)! Mie mi se pare evident, ca am o problema cu Madam Muza!

   • Nimeni nu are niciodată nici un fel de problemă cu nimic, ..zic eu, decât dacă crede cu tărie asta și doar pe asta se concentrează, ..zic tot cea eu. Cum și eu una înhaț repede Canon-ul din obișnuință, din comoditate, din ..lipsă de concentrare pe altceva, pe Nikon. Comutăm foarte ușor pe comod. Asta e. Dar și când ne mobilizăm, ..atunci să vezi, nu? 😀 Oare ce mai așteptăm, ..să ne treacă floarea soarelui? ..hi hi Eu promit că următoarea foto postată va fi una cu Nikon-ul! Tu?..

   • Răspund atunci, ..nu, nu în aceeași propoziție, nu în aceeași ..unduire de gând, nu în cadrul aceluiași minut, ..nu pe parcursul unei singure in/ex/re/spirații ..hi hi, nu ..cel puțin pentru mine e nu. Profesioniști în „simțit”, zic eu cea ..eu, că suntem toți, ..tu nu crezi? 🙂 Doar că unii ne mai ..reprofilăm și pe alte traiectorii, partțial sau complet,, c’est la vie. Așa cred eu.. bătând câmpișorii pe aici prin ..peisaj marin, Scuzeee.. 🙂

   • Contest vehement afirmatia ca suntem toti profesionisti in „simtit”. Daca ar fi asa, atunci ar exista Mozart si nu ar exista Adrian Copilul Minune! 😀 Acesta exista insa si se „vinde” extraordinar de bine. „Simtitorii” intru’ „Adi Minune”, nu sunt „reprofilati”. Ei sunt nativi si multi! Quod erat demonstrandum?!

   • „Specificul” presupune nivele si directii diferite, de educatie materiala si spirituala. La partea superioare a nivelelor, intalnim notiunea de la care a pornit acest dialog: profesionismul. Conceptul inegalitatii umane, conform caruia, nu toti suntem egali in calitati, simtiri…si implicit in performante, este „clasic”. Contrargumente sunt greu de gasit. In ceea ce priveste profesionismul tau „in litere”, evident ca iti confera o pozitie „privilegiata” in blogosfera „de litere”. Dincolo de amabilitatile si regulile de comunicare specifice spatiului virtual, ai doua instrumente care te pot diferentia, in perceptie si manifestare, de marea majoritate: 1-„tehnica lingvistica”; lexicul, sintaxa, punctuatia, morfologia, „procedurile poetice”…sunt notiuni pe care le poti manipula si percepe, la un nivel superior, 2-„senzori cultivati” in detectarea si cuantificarea valorii literare; toti putem lectura un „mesaj poetic”, dar decriptarea sa, va fi diferentiata. Pentru mine este ceva deosebit ca o persoana cu aptiudini profesionale, a decis sa urmareasca acest blog din proprie initiativa. Acest lucru ma incurajeaza si ma stimuleaza. Sper insa, ca eventualele aprecieri sa nu vina de la „creatoarea de litere”, Nicol, ci de la „criticul de litere”, Nicol.

   • Nu suntem egali, suntem diferiți, și asta e bine, e frumos, ..ăsta e farmecul, varietatea. Suntem fiecare o piesă dintr-un mare frumos puzzle, iar piesele de puzzle chiar nu se compară între ele. Doar alcătuiesc un tot, dacă fiecare se așează la locul ei de drept, Eu evit pe cât poibil să ..compar, cataloghez, etichetez, clasific, etc… Înregimentarea și îndosarierea de orice fel mă …înspăimântă. 🙂 Tehnicul, listele, numerele, practicul și materialul mă conving doar dacă sunt puse în slujba unui fel de ..artistic sau altul.. sau măcar a unui stil elegant și care să încânte.. 😀

 2. Este minunat design-ul ce încadrează poeziile. Ca să fiu în ton cu restul poeziei și omagiul care este mai degrabă o manifestare a credinței, respectului, un prinos, eu aș spune că:

  În al stelelor cortegiu
  luna sus pe cer răsare
  aducând al ei omagiu
  zilei, care printr-o îmbrățișare
  se odihnește într-o caldă înnoptare.

  Toate cele bune !

 3. Am răsfoit, la întâmplare, câteva pagini din blogul tau – este o încântare! Atăta linişte, atât de frumoase sunt versurile şi cum sunt redactate… pe pagini de poveste! Felicitari!

  • In primul rand, iti urez bun venit in blogosfera! Frumoase cuvinte! Poate mai frumoase decat versurile mele! Este un sentiment minunat sa constat ca micile mele „imagini” lirice, se pot reflecta intr-un alt spirit. Daca macar o poezie, aduna in ea suficienta inspiratie si valoare estetica, incat sa lumineze pentru o clipa sufletul unui cititor, atunci exista o ratiune de existenta a acestui blog si acest fapt, imi genereaza motivatia de a continua. Iti multumesc pentru decizia de a te „materializa”, in micul meu univers liric!

   • Mulţumesc frumos pentru cuvintele calde! Bine v-am găsit! Poezia întotdeauna a apropiat oamenii, aşa cum şi muzica o face. Să nu te opreşti niciodată, pentru niciun motiv din lume!
    Cu multă admiraţie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s